3

3 saker jag ser fram emot
→  Studenten 10 Juni!!
→ Mallis med min bästis 
→ Balen 29 maj!! 
.

3 saker jag gillar
→ Mat
→ Pengar
→ Min farmor

3 saker jag inte gillar
→ Ormar
→ Esteter (lite skämt)
→ Ostron
.

3 saker jag vill
→ Resa
→ Tatuera mig 
→ Bli rik 

3 saker jag borde
→ Gå till mitt gym 
→ Söka jobb
→ Säga nej oftare 

3 saker jag kan
→ Passa tider 
→ Laga mat 
→ Lyssna på andra människor 

3 saker jag inte kan
→ Åka skridskor 
→ Svara i telefon 

→ Dansa

 

3 saker jag pratar om ofta
→ Roliga händelser 
→ Roliga människor 
→ Annat kul som hänt 

3 saker jag önskar mig
→ Ett roligt jobb 
→ En finalplats i Årets Kock 
→ En ny bil 

 

3 saker jag blir lugn av
→ Att bli killad eller killa någon på armen/ryggen 
→ Åka bil 
→ Sitta framför en kamin 

3 saker jag blir stressad av
→ När folk inte kan passa tider 
→ Människor som inte kan köra bil 
→ Jobbsökande

3 saker jag ska göra i helgen
→ Ingen aning 
→ Ingen aning 
→ Ingen aning 

3 saker jag gjort den senaste veckan
→ Träffat vänner 
→ Gått i skolan 
→ Kört bil 

 
 

 


MONDAY

Hej måndag! Har haft en superbra helg med trevliga människor och alldeles för lite sömn. Tur att jag hade sovmorgon idag!! 😇 Nu är sitter jag på bussen påväg mot skolan och ska ha konditori/bagerikurs, ska bli roligt då vi ska färdigställa våra desserter vi började med förra veckan, wey! 
Hoppas ni får en fortsatt bra dag, kram ❤️

10 FACTS ABOUT ME

Tänker börja blogga igen, wey! Kommer skriva om allt möjligt, men det kommer antagligen bli en ganska kreativ blogg då jag är väldigt kreativ av mig! Kommer även skriva om en del personligt, men nu tänkte jag börja med 10 facts about me! 
 
 
Jag sover med öppna ögon. Ja det är fakitskt helt sant, fråga mina vänner haha! 
 
Jag AVSKYR ormar, alltså det är de värsta jag vet.. Så vidriga! 
 
Jag älskar att sjunga 
 
Jag har telefonfobi, jag svarar ALDRIG i telefon om jag inte vet vem det är, ringer heller aldrig tillbaks till någon som ringt mig, bara dom allra allra närmsta 
 
Jag vill öppna en egen restaurang någon gång i livet
 
En gång blev jag så arg på en fest att jag krossade en flaska innehållande 1 liter sprit 
 
Jag har 4 tatueringar på min kropp, och fler ska det bli... 
 
När jag gick på dagis/förskola och det var nyponsoppa till mellis tog jag bara det för att man fick glass till, nyponsoppa är nämligen det värsta jag vet 
 
När jag var runt 8 år gick jag på ridskola trots att jag var skiträdd för hästar
 
Jag har en tvillingbror som föddes 20 minuter efter mig, vid namn David  
 
 
 
 
 
 
 
 

nighttoughts

 
Alltså JAG har INTE valt att bli sjuk, jag ringde inte till någon kundtjänst och sa '' Hej, jag skulle vilja köpa några månaders depression, vad skulle det kosta? '' 
 
Vill så gärna slänga bort min medicin långt bort åt helvete. Har så många gånger bara velat krypa ut ur mitt eget skinn för att jag känner mig smutsig och för att jag inte orkar med all ångest som kryper runt inom mig. Så många gånger jag har tänkt att nu ger jag upp, nu tänker jag inte kämpa mer.  
 
Jag är verkligen så trött på att höra att det kommer blir bra, det löser sig, bit ihop och så vidare. Och då har jag en sak att säga dig, och det är fan håll käft, och kom tillbaks när du har nåt känslan av att du inte behövs. 
Jag vill verkligen skriva allt och lite till i detta inlägg, skriva om allt jag fortfarande håller kvar inne hos mig, i mitt hjärta, där ingen kommer igenom. 
 
 

.

Ibland vill jag gå sönder
Som ett glas som går itur
Och svika alla dom jag älskar
Jag är inget lyckligt slut 
 
Förråda dig - Ulrik Munther 
 

jag hatar er

Ni som valde att krossa mitt hjärta på ett eller annat sätt, jag hatar er. Jag hatar er för att ni fick mig att känna att jag var värd något,  till att helt plötsligt känna mig helt värdelös. 
Jag hatar er för att ni har hjälpt till att bygga upp en mur runt mitt hjärta som är omöjlig att riva ner. 
Jag hatar er för att jag inte längre vågar, jag vågar inte komma någon nära, jag vågar inte ta emot kärlek och jag vågar absolut inte ge någon kärlek. 
 
Jag hatar er, för att ni har krossat mig. 


L

-

---

23.13

Jag orkar inte sitta själv med gråten i halsen. Jag orkar inte ljuga och säga att allt bra, för ingenting är bra. 
 
 
 

•••


/

Sova. Det enda jag vill göra. Slippa tänka, slippa känna all oro och rädsla som kryper runt i kroppen och drar ner mig. 
Slippa alla funderingar och alla frågor som svävar runt i mitt huvud. 
Fly från alla hjärnspöken som talar om att du inte duger och att ingen tycker om dig. Vill bort från allt det där. 


❤️
--- 


på en liten kort sekund

För helt plötsligt sitter du med tårar i ögonen istället för ett leende på läpparna. Helt plötsligt lyssnar du på alla hjärnspöken. Helt plötsligt sitter du med den där jävla klumpen i magen som kallas ångest. 
Bara sådär, från glad till någon som bara vill stänga av allt runt omkring sig, på en liten kort sekund. 
 
 

ÅNGEST? VARFÖR? VAD ÄR DET? HUR KÄNNS DET?

Jag skriver inte dessa inlägg för att någon ska tycka synd om mig eller för att få massa uppmärksamhet på något sätt. Jag skriver dessa inlägg för mig själv, för att jag ska förstå mig själv och mina känslor och kanske att andra ska förstå eller få en inblick av hur det är att vara mig. Och inlägget/en kanske är jätteflummiga och svåra att förstå men det är så mycket tankar som ska ut i skrift och det är skitsvårt när man inte vet hur man ska sätta ord på allt och ibland vet jag själv inte ens hur jag ska förklara mina tankar. 
 
Ni som har läst det andra inlägget fick reda på att jag ibland drabbas av panikångestattacker, att jag fullständigt bryter ihop. Den delen är hemsk, man vill krypa ut ur sin kropp och fly från allt, men den går över, det vet man alltid. 
Men vad är det som gör att jag får panikångest? Ja alltså det hela börjar med att jag har ångest. Och vad är ångest? Hur känns det? Googlar du ångest får du fram att det är en känsla av oro och rädsla och ja det stämmer, och det är vad det är för mig. Jag har en klump i magen av oro och rädsla.
Varför har jag det? Jag har inte ett solklart svar på det, jag har aldrig riktigt förstått varför just jag ska må dåligt och varför jag ska få leva med just det här, men jag har fått lite hjälp på traven för att komma fram till varför.
 
I förra inlägget skrev jag om att jag ska klara allt själv, att jag hoppar på ett ben i uppförsbacke och det är väl den stora anledningen till varför jag har ångest. Jag tillåter inte mig själv att få hjälp. Och det finns anledningar till det men jag vill inte förklara allt det för då blir detta inlägget alldeles för långt. Men i ungefär 6 års tid har jag nötat in i min hjärna mer och mer att du kan klara dig själv och tillslut blir det en del av vardagen. Det handlar inte bara om att jag inte kan säga till när jag är ledsen och vill ha tröst eller prata med någon. Det är andra saker också. Tillexempel i skolan, jag vet inte hur många gånger jag har suttit med EN fråga eller ETT mattetal en hel lektion för att jag inte har kunnat be läraren om hjälp. Jag satt och läste frågan om och om igen och verkligen försökte lösa allt själv, tillslut hamnar man efter alla andra för att du inte förstår. Det byggs alltså på mer problem inom dig och du vägrar att be om hjälp. Det är den första anledningen till varför jag har ångest, jag tillåter inte mig själv att ta hjälp med vad det än är utan jag samlar på mig tills jag exploderar och sen går det över men du vet att det samma visa kommer spelas upp igen. 
 
Det finns en anledning till som jag tror påverkar min ångest väldigt mycket. Och det är att jag är rädd för att bli LÄMNAD, SVIKEN OCH LURAD.  Den enkla anledningen till varför jag är rädd för det är för att det har hänt mig. Man kan säga att jag inbillar mig olika scenarion för att skydda mig själv, för att jag ska vara beredd på att bli lämnad, sviken eller lurad. Men jag mår ju inte bättre av det, för tillslut tror jag mer på sakerna jag själv hittat på en vad som faktiskt är sant. 
 
Jag vet inte vad jag ska skriva mer i detta inlägget, jag har försökt förklara mina tankar, känslor pch ångest på något sätt och jag hoppas någon förstår. Det är dagar då jag är nere och jag kan inte alltid förklara varför det enda jag vill då är att du visar att jag kan prata med dig eller ge mig en kram om du ser att jag inte är på topp, bara det lilla kan göra så mycket mer än vad du tror. 
 
 

ATT KRIGA MOT SIG SJÄLV

Det är vad jag gör. Jag har aldrig låtit mig själv vara ledsen när jag vill vara ledsen, jag säger till mig själv att jag är stark och kan klara allt, du behöver ingen tröst, du behöver inte någon som hjälper dig.
Så du hoppar i en uppförsbacke med ett ben dag ut och dag in. 
 
Jag förtjänar tröst, jag förtjänar att ha någon som hjälper mig med saker jag tycker är jobbigt, det vet jag och det vet alla nära runt omkring mig med, men jag tillåter inte mig själv. För jag vill aldrig att mina problem ska tynga ner någon annan. Jag vill hela tiden se till att alla andra har det bra. 
 
Men tillslut pallar man inte hoppa i en uppförsbacke med bara ett ben. Du orkar inte mer. Men du fortsätter och väntar på explosionen som kommer ske när som helst. Du börjar hyperventilera, tårarna slutar inte rinna, du vet ingenting om någonting längre, du bara sitter där och skakar och vet inte vart du ska ta vägen. Mest av allt vill du ringa till någon eller be någon hålla om dig och andas lugnt, men det är inte vad du gör utan du sitter kvar själv och försöker andas, du försöker ta dig ur på egen hand för inga ska få hjälpa mig för ingen ska få se mig såhär, för jag är stark och klarar allt själv. 
 
Det är en ångestattack min kropp ger mig, vilket inte är något farligt, det är inget du dör av men när du sitter där och hyperventilerar, skakar och gråter så tror du att det här kommer aldrig sluta bra. Men efter ett tag börjar du bli lugn, tillslut är allt normalt och du kan göra vad du vill. I mitt fall fortsätta som jag alltid gjort, hoppa i uppförsbacke med ett ben och vänta på nästa explosion. 

---

Jag säger inte till någon att jag ligger hemma med en ångest som inte vill försvinna, tårar som inte vill sluta rinna. 
 
 
 
 

DU

Tänkte faktiskt skriva något vettigt. Eller ja man kan ju ha delade meningar om vad som är vettigt. 

MEN under mina 17 år, snart 18 så har jag alltid haft en vän, bekant eller en klasskompis som ska styra och ställa, bestämma allt, och alltid ha rätt. Det finns liksom inget fel i dom, de är perfekta och bäst.
Och många ungdomar i dagens samhälle är osäkra på sig själva och orkar inte tänka själva och låter sig därför lyssna på personen som har någon slags makt. Snälla ni varför i helvete gör ni det? Varför går ni runt och är rädda för att dom inte ska acceptera/tycka om er för att ni väljer att gå en annan väg? Jag blir så jävla arg på det, tycker dom inte om det du gör eller tycker så nej okej? Deras problem inte ditt. Du måste själv kunna styra över dig själv och känna att det du tycker, det du tänker och det du gör är något som känns bra, något du mår bra av. Låta någon annan styra över dina egna åsikter och vad du gör är det mest idiotiska du kan göra, tillslut blir du ju mer eller mindre ganska trög då du valt att någon ska styra dig.

SUNDAY

Hallihallå bloggen! Det var ju ett lite tag sedan. Läget med mig är stabilt för tillfället, eller ja jag är lite småstressad över att jag fyller 18 och att jag måste plugga körkort! Just nu vill jag bara att det ska vara avklarat. Igår blev det en kväll hemma hos Jimmy med dom vanliga grabbsen, alltid trevligt, somnade väl vid 5 eller halv 6! 
Snart ska jag ta bussen hem och packa för att sedan åka hem till mamma. Ska vara där 1 vecka eftersom att de åker iväg till England och scotland eller hur stavas det? Skitsamma i alla fall, ska försöka dra igång med bloggen här lite, fast brukar ju inte hålla det men kan ju försöka, ha de gött haaaaj! ❤️


HIHIHI

I massa massa månader nu har jag gått runt och klurat på tatuering. Ena stunden har jag velat ha något som verkligen betyder något och andra stunden har jag tänkt att nja, strunt samma tycker jag det är snyggt så är det väl bara att köra på, men sen har man tvekat lite till haha! 
 
Men NU, har jag hittat något som jag vill ska sitta på min kropp hela mitt liv, kommer inte säga vad det är för något, de som vet de vet! ;) 
Förmodligen kommer min tatuering ske den 29:e April, inte helt spikat än men det lutar mot de datumet. Är verkligen astaggad på detta, haha! 
 
 
 
 

BAKIS

Men tjenixen alla bakfyllesvin (jag är ett i alla fall), igår drog jag till mina homies, där satt vi en stund och spelade lite kort och drack, sedan drog vi till Ida och festade lite. Självklart skulle det bli kaos där, men det ordnade sig till slut, men ja det är ju inte kul när det blir bajs.. Vid 3 idag drog jag hem och jag har inte gjort ett jädra skit, har verkligen mått dåligt idag, brukar aldrig vara såhär illa men fyfan, men jag får skylla mig själv! 
 
Ikväll tror jag inte att det händer något, ska duscha och försöka bli lite människa, kommer troligtvis däcka tidigt haha om ingen hör av sig. Hööööööööörs! 
 
 

TJOLLAHOPP

Godkväll! Jag är precis hemkommen från en lååååång övningskörsrunda, sammanlagt 2 h bilkörning kanske, har även kört på motorväg nu i 120, känner mig lite cool haha! Eftersom att det är lov är man ju uppe  ganska länge så resten av '' kvällen '' ska jag slappa framför en film sen mitt i natten ska jag hänga upp tvätt. Så blir det när man kommer på att man vill ha ett visst klädesplagg torrt till imorgon, då får man tvätta mitt i natten. 
 
Imorgon är det fredag då ska jag ju som sagt till falkenberg och snacka tatuering, blir nog även en fika med Tova. Kvällen spenderas nog hemma hos Alex med några, eller så får vi se om det blir några ändringar. Godnattens! 
 
 
Bakade klart en tårta idag till mammas kille då han fyller år! 
 
 
 

TORSDAG

Tjoooooo! Idag vaknade jag halv 8, jo men det känns skitbra, fast nej. Vill sova länge, då slipper man göra saker, haha! Nu måste man ju fånga dagen osv. Jag vaknade dock fett taggad då jag fick ett meddelande från tatueringstudion att jag kan komma inom där imorgon och snacka lite om min tatuering som jag vill göra! Vet inte vad jag har planerat denna dagen, har fått någon idé om att jag ska ut och springa men vi får väl se hur det blir med den saken, ha de gött haj! 


8 OM MIG

1. Jag har telefonskräck. Alltså jag HATAR att prata med okända människor i telefon, och svarar inte om jag inte vet vem som ringer och ringer ALDRIG upp något nummer, tycker det är skitjobbigt

2. Jag byter dialekt ofta. Jag är från Småland så när jag är med snackar med släkt/vänner från Småland snackar jag nästan som dom, är jag med falkenbergare pratar jag som dom, ni fattar, ändrar beroende på vem jag är med. 

3. Var rädd för farliga nyheter som liten. Vet inte exakt hur jag ska förklara men om vi säger att jag hörde om mord osv, så trodde jag det skulle hända mig. När tsunamin i Thailand var trodde jag det skulle bli tsunami i Sverige, och jag bor nära havet, lättskrämd? SVAR JA.

4. Och när vi pratar om att jag var rädd som liten... Jag grävde ner mig i min säng för att ingen skulle kunna ta mig. Jag la kuddar, gosedjur, filtar osv osv så jag inte skulle synas i min säng, syns man inte finns man inte tänkte jag! ;') 

5. Min favoritfilm kommer alltid att vara, " trumvirvel ".... Snuten i Hollywood, alltså kommer aldrig tröttna. Så dåliga men så jävla bra! 

7. Har vart superuduperblyg. Kunde knappt hälsa på kompisars föräldrar, eller knappt min egen släkt när jag var mindre. 

8. Tom&Jerrypåsen är min värsta fiende. Fick ALLTID den som lördagsgodis och jag hatade allt godis där i, åt kanske en sak, hur kul var det när min bror gillade betydligt mer saker i den påsen och kunde därför äta mer godis... Kommer aldrig köpa den till mina barn!  
GODKVÄLL

Nu har jag suttit och pluggat en bra stund på det här jädra körkortet, och det är helt galet vilka jädra frågor du ska kunna svara på? Jaja, allt ska väl inte vara enkelt i denna värld, fast jo, för nu är jag så taggad på att fixa detta körkort, can't wait!! 
 
Nu tänkte jag kolla klart på Tokyo Drift som de visar på televisionen, tycker dock att den filmen är den sämsta av alla, but it's Fast and Furious so it's still good ;). Hörs när vi hörs, hadeeeeeeeeeee! 
 
 

KÖRKORTSPLUGG

Tjo bloggish, sitter för tillfället och pluggar körkort, eller snarare '' pluggar '', då jag verkligen inte orkar med det, körningen går finnemang men den här jävla teorin? Äckligt mycket frågor som man verkligen inte förtstår sig på överhuvudtaget. 
 
Förövrigt så är mitt lov dött, typ som gjort för att jag endast ska sitta och plugga körkort.. Hoppas det händer något framåt helgen i alla fall. Imorgon är det körlektion som gäller och möjligtvis dra till gymmet och ta tag i träningen igen, har ju varit lite off på den sidan men det ska jag ändra på! Hejsvejs :) 
 
 

-

 
Allt bara exploderar, tårarna slutar inte rinna och ingenting känns bra. 
 
 

TISDAG

Hej kompizar och ickekompizar! Jag är hemma i Sverigelandet igen, vilket känns asbra men väldigt konstigt. Jag har dock fått vara hemma från skolan både igår och idag för att jag inte är riktigt frisk, men det börjar bli bättre nu, dock blir det ingen skola förens på torsdag antagligen då jag har Risk 1 hela dagen imorgon! 
 
Igår bakade jag donuts och pluggade körkort, och idag har jag kört lite bil och handlat på Maxi. Ska antagligen köra lite mer bil senare, får se vad som händer. Hejsvejs! 
 
 

 
Idag är det sista torsdagen här i Serbien. På söndag går planet hem mot Sverige igen, det ska bli så skönt måste jag säga, saknar verkligen all mat, att gå till gymmet, umgås med de vänner man verkligen tycker om (inte för att jag ogillar någon jag är här, tvärtom vi har lärt känna varandra sjukt  bra, tjejerna speciellt) men jag saknar verkligen mitt hem och alla runt omkring mig. Men kommer självklart sakna Belgrad, så hit kommer jag åka fler gånger.
 
Något jag kommer sakna är att i våra lägenhet har vi ett ganska stort fönster vilket vi brukar öppna upp när det vart fint väder (sätter oss i det med) och det gjorde jag idag för det var så fint på himlen, tog därför några bilder! 
 
 
 
 
 
 
 

BLÖ

1. Vilka är dina bästa vänner på snap?- Kim, Kevin och Samuel 

 

2. När fyller du år?- 16 Maj

 

3. 4 låtar du tipsar om?- See you again - Wiz Khalifa, Charlie Puth och Ingen rör mig som du - Norlie och KKV 

 

4. Vilken årstid är din favorit?- Sommar 

 

5. När kände du dig senast stolt över dig själv?- Typ förra lördagen när jag tränade 

 

6. 5 filmer du tipsar om?- The Maze Runner, Marley and Me, Guradians of the Galaxy, How to be a man, Sunes Jul 

 

7. Vilka bloggar läser du?- Orkar inte radda upp alla 

 

8. Hur gammal är du om 8 år?-  25 år typ 

 

9.Vart skulle du vilja resa?- Australien och USA står väl högst upp på listan just nu 

 

10. Favoritsport?- Ishockey är väl typ den enda sporten jag har följt 

 

11. Bästa kompisar?- Har massa superduper vänner, men Isabell kommer alltid vara min allra bästa vän 

 

12. Favoritsysselsättning?- Göra konstiga ljud 

 

13. Vad längtar du efter?- Körkort 

 

14. Vilken film kan du replikerna utantill till?- Sunes Jul 

 

15. Lyckonummer?- Har inget 

 

16. Vilket är ditt favoritklädemärke?- Kan inte välja ett, Vans kanske? Älskar ju deras skor 

 

17. Vad hette dina barndomskompisar?- Isabell (fortfarande min bästis), Emma, Nellie, Mathilda, asså jag hade ju andra med men orkar inte radda upp alla namn

 

18. Vad skulle du göra om du vann 1 000 000?- Gå crazy bananas och köpa massa sneakers, boka någon resa 

 

19. Har du ask?- Ja men tänka sig att jag har det, www.ask.fm/moagullander

 

20. Vad gör du just nu? Sitter i lägenheten i Belgrad och softar med tjejerna