TRÄNINGSMOTIVATION

För att hitta motivationen tycker jag man måste veta varför man tränar, vet så många som tränar för att de
'' måste '' och då blir det bara en jobbig grej, man går liksom till ett gym (betalar kanske en del för det med) och tränar för att man '' måste '' och så tycker inte jag att det ska vara. Anledningen till varför jag tränar är för att bli starkare, orka mer rent allmänt och ändra lite på min kropp, träningen ger mig även bättre självförtroende och jag får en stund att koppla bort allt annat runt omkring mig.
Så hitta en anledning till varför du tränar, vad det är du vill uppnå med din träning, så har du något att sträva efter!
 
Ha ett mål du ska uppnå varje gång du går till gymmet. När jag styrketränar kör jag 1 set på 8 - 12 rep såpass tungt att jag klarar av att göra 8 men inte över 12. Så på benpress kör jag 100 kg, och sist gjorde jag 10 st och till nästa gång ska jag köra 11 st! Fattar ni grejen? Ha alltid ett litet mål, behöver inte vara något stort och behöver inte handla om alla övningar du gör men jag tycker det är bra att ha något litet så blir man taggad till att köra på mer när du klarat av ditt lilla mål! 
 

Hitta någon träningsform som du tycker är kul! Att envisas med att hålla på med något tråkigt kommer inte göra dig bättre och tillslut kommer du kanske skita i det helt.. Kör styrka, löpning, dans, spinning eller något annat som passar dig!
 
Bestäm dig för hur ofta du ska träna och vilka veckodagar! Det funkar skitbra för mig för det blir liksom en vardagsrutin tillslut!
 
Ge dig fan på att du ska klara av ditt mål, alltså det är typ det viktigaste av allt, skaffa dig lite självdiciplin och ge gärnet! Du kommer bara bli arg på dig själv om du skiter i att träna om du bestämt dig för att göra det!
 
 
Se inte en dålig träning som ett misslyckande! Det ligger oftast något bakom det, du har kanske ätit dåligt? Sovit dåligt, eller inte är helt pigg. Du tog ju dig trots allt till gymmet och försökte köra fullt ut även fast du inte var på top? Det ser jag som något positivt, det visar att man vill och gör det man bestämt sig för! 
 Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback